Çok Yönlülük
- ESNEK TASARIM
Ahşabın tasarımda sağladığı esneklik, doğramadan, cephe sistemlerine, kaplamadan taşıyıcı sistemlere kadar çok farklı uygulama imkanları ve bina çeşitliliği sunar.
Ahşap, dekoratif son ürün olarak ve bir yapı malzemesi olarak tek ailelik evlerden çok katlı apartman dairelerine, bürolara, okullara, sağlık tesislerine, eğlence merkezlerine ve toplanma alanlarına kadar pek çok binada kullanılabilir. İç ve dış uygulamalara sıcaklık, doğallık, dayanım ve dekoratif güzellik getirir. Yapısal bir malzeme olarak da güvenlik ve performans gereksinimlerini karşılayarak uygun maliyetli yollar sunar, binalarda tamamlayıcı son ürün olarak pencere ve kapı doğramaları, döşeme, cephe, merdiven vs. içinde çok uygundur.
Ahşap malzemelerin binalarda yeni ve yenilikçi kullanımlarını, dayanıklılığını ve esnek tasarım özelliklerini görüp inceleyebileceğiniz birçok örneği üyelerimizin web sitelerinde ve faydalı adresler bölümündeki linklerde bulabilirsiniz.
- YENİLİKÇİ (innovative) ÜRÜN ve TASARIMLAR
Yeni nesil ve yenilikçi masif ahşap ürünler mimarların ve mühendislerin, aradıkları tasarım esnekliğini, sağlamlığı ve stabiliteyi artık daha kolay sağlamaktadır. Lamine kiriş ve kolonlar CLT(Çaparaz lamine Bloklar), LVL(Lamine Papel levhalar) gibi ürünler, ahşabın bilinen sınırlarının da ötesine geçmesini sağlamıştır. Bu sayede artık daha yüksek binalar ve daha büyük açıklıklar kolayca tasarlanıp gerşekleştiriliyor.
Mimar ve mühendislerin, ahşabın sunduğu sınırsız tasarım olanaklarına dayanarak tasarladıkları binaların performansları bina sahiplerini ve kullanıcılarını da fazlasıyla tatmin etmektedir. Ahşabın, ayrıca hem iç hem de dış mekanlarda son ve tamamlayıcı malzeme olarak kullanımı iç ve dış mekan uygulamalarına sıcaklık ve doğal güzellik katar.
Bu ürünlerin yenilikçi, çevreci ve sürdürülebilir olması ve uygulamasındaki pratiklik, sürat, hesap edilebilir riskleri kolaylıkla karşılaması(deprem, yangın) dünyada hızla yaygınlaşmalarına ve kullanımlarının artmasına sebep oluyor. Ticari, kurumsal özellikle eğitim ve sosyal tesisler ile endüstriyel yapı dahil olmak üzere çok çeşitli bina türlerinde tercih ediliyorlar.
Yaşları tek katlı olarak 1000 yıla çok katlı olarak da 300 yıla varan ahşap yapılara ve geleneğine sahip olan ülkemiz yenilikçi ahşap malzeme üretim ve kullanımına bir çok katkılar sağlayacaktır.
Mimar ve mühendislerimizin önünde bu konularda farklılıklar üretebilecekleri yep yeni tasarım ve uygulama fırsatları durmaktadır.
Yerli ve yabancı uygulamaları incelemek mimar, mühendis, yatırımcı ve özel girişimciler ile konunun meraklıları için ufuk açıcı olacak ve yeni fikirler geliştirmeye fırsatlar sunacaktır.